Україна: Замість побудови комунізму - "боротьба з корупцією"

Такий дотепний висновок щодо нашого політичного сьогодення робить український політолог Петро Олещук.

"Патріоти України" наводять ось такий допис на його FB -строрінці:

"Дивлюся я на вітчизняних "борців з корупцією", і розумію, що в УРСР "боротьба з корупцією" замінила побудову комунізму. Себто як в радянському анекдоті: "гарна робота. А головне - вічна".

Додам. Робота, в якій купа народу працює не на результат, а на процес. Ми - унікальна країна. У нас в якості досягнення поставленої боротьбі з корупцією - створення купи антикорупційних органів. І це я не кажу про численних "громадських борців".

А потім як тільки справа доходить до конкретного Мартиненка - і все, боротьба з корупцією закінчується. Починається сувора дійсність, де людину, яку підозрюють у "запозиченні" мільйонів беруть на поруки. Добре хоч не нагородили. За "спонсорство Майдану".

А загалом, це дивовижна майстерність. Так боротися з корупцією, аби жоден корупціонер не постраждав, але всі були переконані, що боротьба триває. "І вновь продолжаєтся бой, і сєрдцу трєвожно в груді, і Ситник такой молодой, і юний октябрь впєрєді". І не треба мені про антикорупційні суди. Що далі? Антикорупційна Верховна Рада чи Антикорупційний Нацбанк?

Антикорупційна боротьба - не брати і не давати хабарі, та не давати це робити іншим. Все. Якщо прокуратура, суди та інші органи не спроможні це робити - потрібні інші прокуратури та суди. Не антикорупційні, а нормальні. Людські. Які не братимуть хабарі.

А "перемога над корупцією в окремо взятому органі" - це перемога комунізму в окремо взятій країні.", - зазначає автор.


Опублікував: Андрій Коваленко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Конотопський мер: Медведчуківці фактично готували створення "Сумської народної республіки"

понеділок, 1 травень 2017, 14:10

Мер Конотопа Артем Семенихін стверджує: на заході "Українського вибору" колишня керівниця Держархіву пані Гінзбург роздавала гроші присутнім прямо з величезного рюкзака. Мер Конотопа Артем Семенихін, який власноруч розігнав акцію "Українського вибору",...

Операція "Вісла": Етнічна чистка - так, військовий злочин - напевне, але не геноцид

понеділок, 1 травень 2017, 13:20

Комуністична влада Польщі не погидували назвати депортацію "остаточним віирішенням української проблеми", вживши нацистський евфемізм, що позначав Голокост. Напередодні 70-річчя операції «Вісла» ТСН.ua спільно з Українським інститутом пам'яті опублікув...