"Убий у собі москаля!", - Орест Лютий

Кліп з такою назвою відомий український шоумен, автор низки резонансних культурологічних проектів Антін Мухарський , який виступає під сценічним псевдо Орест Лютий, зняв у стилі старого доброго «Блакитного вогника» радянських часів.

Ця картинка здатна виточити сльозу у тих, хто тужить за світлим радянським минулим: скромна чорно – біла гама, глядачі за столиками в антуражі 70 – початку 80-х років минулого століття, мелодія відомого шлягеру ікони стилю радянських часів Лева Лещенка, причому не абиякого, а сльозогінного «Прощай». Для повноти - ведуча у цнотливому платтячку. Втім вже перша репліка з її вуст для прихильника «совка», напевно, як холодний душ. Або, висловлюючись високим штилем самого Ореста … чи то б пак, Антіна Дмитровича, серпом по відомому причинному місцю:

- В канун праздника украинские товарищи подготовили всем нам музыкальный сюрприз. В своей новой песне «Убий у собі москаля» они пояснили значение этого слова. Москаль – это захватчик, оккупант, мерзкая имперская сволочь, тварь, которая живёт в русской душе, и приносит много горя окружающим народам. Именно об этом поёт наш гость из Украины Орест Лютый.

Далі – додаткова шокуюча подробиця. Пробігаючи по сцені, камера вихоплює двох бек-вокалісток з оголеними грудьми. Сором, «скандаль», цього не має бути! Бо…А що «бо»?. Так, ми знаємо , що «сексу в Радянському Союзі не було» , але, з іншого боку, там знаходилося місце і для різного штибу «інтердєвочок», і платної любові взагалі, на фоні пафосного оспівування високих почуттів. І, якщо дивитися на речі тверезим поглядом – лещенківський шедевр, дійсно, гідне тло для демонстрації красивих цицьок, а ще – розвінчання брехні, якою нас від пуза годували майже 75 років, і, трохи скромніше – ще майже чверть століття. Брехні, яку наша країна вихаркувала голодоморами, Соловками, Колимою, великою війною, Чорнобилем, двома Майданами, Кримом, і продовжує вихаркувати на Донбасі, разом з нав’язаними ззовні архетипами кохання без сексу, та до якогось «братнього народу». Це дуже дорого нам коштує:

Ти бачиш підлість, бачиш бруд, ти бачиш спалені поля,

Хати розбиті, рабський труд – це все діяння москаля.

Ведуча та Орест чітко дають зрозуміти: москаль не етнонім, а ознака певного стану душі, виплід Великої брехні, зло, які люди, незалежно від національного походження , в т. ч. і росіяни, повинні виганяти геть:

Брат-росіянин, зрозумій – благають небо і земля:

В собі ти москаля убий, убий у собі москаля.

Підсумовуючи, зазначимо: у труну совкового міфу вбито ще один – є сподівання, що міцний і тривкий - гвіздочок. Уб`ємо ж у собі москаля, бо ми того варті.

Опублікував: Андрій Коваленко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Конотопський мер: Медведчуківці фактично готували створення "Сумської народної республіки"

понеділок, 1 травень 2017, 14:10

Мер Конотопа Артем Семенихін стверджує: на заході "Українського вибору" колишня керівниця Держархіву пані Гінзбург роздавала гроші присутнім прямо з величезного рюкзака. Мер Конотопа Артем Семенихін, який власноруч розігнав акцію "Українського вибору",...

Операція "Вісла": Етнічна чистка - так, військовий злочин - напевне, але не геноцид

понеділок, 1 травень 2017, 13:20

Комуністична влада Польщі не погидували назвати депортацію "остаточним віирішенням української проблеми", вживши нацистський евфемізм, що позначав Голокост. Напередодні 70-річчя операції «Вісла» ТСН.ua спільно з Українським інститутом пам'яті опублікув...