Тернопіль: АТОшники та селяни зупинили рейдерську навалу колишньої "тітушні"

До об`єднання заради відсічі заїжджим бандитам учасників війни на Донбасі та сільських трударів підштовхнуло звіряче побиття активіста Олександра Починка.

Вигнанням завершилось для охоронного підрозділу агрохолдингу "Мрія" перебування на Тернопільщини. Про це повідомляють "Патріоти України", наводячи історію, розміщену 27 квітня на шпальтах "Народної правди" (http://narodna-pravda.te.ua). Там йдеться, зокрема, що 40 охоронців, набраних, як стверджує "Народна правда", з членів харківського сепаратистського угруповання "Оплот", за повної безкарності, бездіяльності місцевих правоохоронних структур, здійснювали "наїзди" на селян Тернопільщини, примушуючи їх переписувати землю на "Мрію". Вінцем їхнього нахабства стало побиття минулої суботи у ресторані готелю "Глобус" місцевого активіста, відомого спортсмена - учасника чемпіоната світу з біатлону Олександра Починка, котрий "відпахав" снайпером в АТО.

Це було схоже на звірячу розправу. "Того вечора Олександр зустрічався з бойовим побратимом в ресторані при готельному комплексі. Спочатку відвертими сепаратиськими вигуками та тостами “за русскій мір” харківські сепаратисти, які знаходились у тому ж залі, навмисно провокували конфлікт із ветеранами АТО, а дочекавшись поки товариш Олександра вийде до вбиральні і той залишиться на одинці – підступно накинулися на добровольця. Зі слів Олександра “тітушня” стрибала на нього просто зі столу, поки він, скривавлений, лежав на підлозі. Із різаною раною обличчя, струсом мозку та травмою хребта Олександра Починка доправили до лікарні.", - пише "Народна правда".

Врешті, близько двохсот колишніх учасників війни на Донбасі, об`єднавшись з селянами, зібралися, щоб вигнати геть заїжджу прислугу рейдерів. Далі, недільного вечора, розпочалася народна мобілізація АТО-шників, і за якісь лічені години на перехоплення найманців вийшло вже декілька сотень добровольців.

Попихачі рейдерів хотіли втекти на мікроавтобусах і позашляховиках, але біля села Плугів Зборівського району їх перехопили місцеві активісти. Аби зупинити бандюків, було достатньо попереджувального пострілу. Вони, зрозумівши, що дригатися далі немає сенсу, склали зброю та здалися.

За фактом побиття Олександра Починка розпочато кримінальне провадження. Його військові побратими, та селяни, котрі піддавалися свавіллю, однак, стверджують: поліція покриває харківських “гостів”.

Тепер, констатує "Народна правда" :"Схоже, згуртовані селяни та ветерани АТО Тернопільщини, будуть вимушені і надалі давати відсіч заїжджим бандитам власноруч."

Опублікував: Андрій Коваленко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Конотопський мер: Медведчуківці фактично готували створення "Сумської народної республіки"

понеділок, 1 травень 2017, 14:10

Мер Конотопа Артем Семенихін стверджує: на заході "Українського вибору" колишня керівниця Держархіву пані Гінзбург роздавала гроші присутнім прямо з величезного рюкзака. Мер Конотопа Артем Семенихін, який власноруч розігнав акцію "Українського вибору",...

Операція "Вісла": Етнічна чистка - так, військовий злочин - напевне, але не геноцид

понеділок, 1 травень 2017, 13:20

Комуністична влада Польщі не погидували назвати депортацію "остаточним віирішенням української проблеми", вживши нацистський евфемізм, що позначав Голокост. Напередодні 70-річчя операції «Вісла» ТСН.ua спільно з Українським інститутом пам'яті опублікув...