Реформа медицини: Немає ні засобів, ні політичної волі, але команда - краща за останні 20 років

Відомий дитячий педіатр Євген Комаровський вважає, що справжня медична реформа в Україні ще й не починалася.

У своєму інтерв`ю виданню gordonua.com він зазначив, що для неї у чинного керівництва держави немає потрібних засобів і політичної волі, повідомляють "Патріоти України".

"Зараз існує якась команда Мінздорову. Вона існує допоки прем'єр-міністром України є Володимир Гройсман. Тільки-но він піде або його приберуть, ця команда тут же зникне. за такого стану справ будь-яка головна лікарка якої-небудь районної лікарні, будь-який завкафедрой, будь-який академік знає: вони сиділи, сидять, і сидітимуть. А ось ті, хто намагається щось робити, сьогодні є, а завтра – коаліція розпадеться, щось нове придумають, поміняється прем'єр, і вони "підуть лісом".

Здійснювати реформи, не маючи гарантій, не маючи довгострокової програми, затвердженої на рівні державного закону, неможливо. Програми реформ мають бути орієнтовані на 10–15 років, мати конкретні крапки реперів, по яких можна визначити неефективність, повинні затверджуватися як закон, і не прив'язуватися до конкретного міністра та прем'єр-міністра. Тоді відхід одного міністра і прихід іншого – всього лише зміна швидкості руху і ефективності вже ухваленого закону. Тоді кожен головлікар зрозуміє: подітися нікуди, все одно доведеться виконувати завдання. А зараз їм потрібно просто пересидіти, не рипатися, не мудрувати, діждатися, поки цих реформаторів виженуть. Тим паче, що зараз проти них озброїлися всі, кому і так добре." - вважає медик.

Далі він приходить до дещо парадоксального висновку:" ... нова команда, принаймні окремі її рішення, декларації, – це краще, що було в українській медицині за останніх 20 років. Краще. Але вони – повні профани в області комунікації і абсолютно не вміють знаходити спільну мову з журналістами. Це факт. Немає контакту з журналістами, немає здібностей доступно пояснити свої передбачувані дії, як наслідок – повне нерозуміння людей."

Опублікував: Андрій Коваленко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Конотопський мер: Медведчуківці фактично готували створення "Сумської народної республіки"

понеділок, 1 травень 2017, 14:10

Мер Конотопа Артем Семенихін стверджує: на заході "Українського вибору" колишня керівниця Держархіву пані Гінзбург роздавала гроші присутнім прямо з величезного рюкзака. Мер Конотопа Артем Семенихін, який власноруч розігнав акцію "Українського вибору",...

Операція "Вісла": Етнічна чистка - так, військовий злочин - напевне, але не геноцид

понеділок, 1 травень 2017, 13:20

Комуністична влада Польщі не погидували назвати депортацію "остаточним віирішенням української проблеми", вживши нацистський евфемізм, що позначав Голокост. Напередодні 70-річчя операції «Вісла» ТСН.ua спільно з Українським інститутом пам'яті опублікув...