Раса Юнкевічене: "Захід ризикує втратити Україну"

Ризик подальшої загострення ситуації на сході України залишається високим. Про це сказала заступник голови Парламентської асамблеї НАТО, заступник співголови Міжпарламентської ради Україна-НАТО Раса Юнкевічене у Києві, на засіданні Міжпарламентської ради.

"Західний світ ризикує втратити Україну, якщо полишить її наодинці з Росією. Ситуація з безпекою в Україні залишається напруженою і ризик подальшої ескалації напруження є високим", - цитують її «Патріоти України». Вона зазначає, що «Україна є єдиним партнером, який робив і робить свій внесок в усі операції НАТО і сили реагування НАТО. Але я відчуваю, що лише зараз ми починаємо переглядати наші підходи для того, щоб повний потенціал цієї співпраці використати повною мірою".

Нещодавно у двох комітетах литовського парламенту ухвалено план щодо України. "В цьому плані ми закликаємо західне співтовариство допомагати Україні політично, фінансово, економічно, в інші способи. Цей план також підтримано Асамблеєю депутатів України, Польщі і Литви минулого тижня", - каже Юнкевічене. Основна ідея плану: незалежна і вільна Україна є ключем до європейської безпеки. Литву та НАТО також турбують ознаки розширення російської активності в Чорноморському регіоні.

Опублікував: Андрій Коваленко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Конотопський мер: Медведчуківці фактично готували створення "Сумської народної республіки"

понеділок, 1 травень 2017, 14:10

Мер Конотопа Артем Семенихін стверджує: на заході "Українського вибору" колишня керівниця Держархіву пані Гінзбург роздавала гроші присутнім прямо з величезного рюкзака. Мер Конотопа Артем Семенихін, який власноруч розігнав акцію "Українського вибору",...

Операція "Вісла": Етнічна чистка - так, військовий злочин - напевне, але не геноцид

понеділок, 1 травень 2017, 13:20

Комуністична влада Польщі не погидували назвати депортацію "остаточним віирішенням української проблеми", вживши нацистський евфемізм, що позначав Голокост. Напередодні 70-річчя операції «Вісла» ТСН.ua спільно з Українським інститутом пам'яті опублікув...