Путін діє на випередження

Такої думки щодо останніх заяв російського президента відомий російський політик Леонід Гозман.

Як повідомляють "Патріоти України", одним з перших прокоментував заяву Путіна про намір не допустити "кольорової революції" у Росії відомий опозиціонер, президент Загальноросійського громадського руху "Союз Правих Сил" Леонід Гозман. У своєму інтерв`ю виданню "Обозреватель" він висловив думку, згідно з якою остання путінська заява - найкраще свідчення, що, попри високий рівень підтримки, він відчуває небезпеку для себе, а тому діє на випередження.

"Коли про це говорять, це означає, що цього бояться. Володимир Володимирович, безумовно, людина недурна, тому розуміє, що йому загрожують не стільки політичні конкуренти - у нас немає політики у країні. Йому загрожує масштабне суспільне неприйняття, відторгнення його режиму. Якщо при високому рейтингу він говорить про це, значить, він відчуває, що це відторгнення може наступити дуже швидко. Сам факт такої заяви говорить про те, що він відчуває небезпеку", - вважає російський політик.

На питання журналіста: "Чи означає це, що він готовий активно застосовувати силу, щоб запобігти подібному розвитку подій?" Гозман відповів: ". "Гадаю, що так, бо нічим крім сили це зупиняти не можна", додавши згодом: "Сила може застосовуватися двома способами: по-перше, треба вибивати тих, хто може стати каталізаторами такого протесту. Потрібно заздалегідь виявити і нейтралізувати умовного "Валенсу". Але щоб заздалегідь нейтралізувати "Валенсу", потрібно взяти двісті осіб, один із яких може бути "Валенсою". А можна просто розганяти натовп".

Раніше Гозман заявив, що наразі у Росії відсутня критична маса людей для виникнення "кольорової революції", хоча в "двох столицях вона близька до оптимальної. Варто зважити й на те, що такі революції зазвичай малопередбачувані та відбуваються за вибуховим сценарієм.

Опублікував: Андрій Коваленко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Конотопський мер: Медведчуківці фактично готували створення "Сумської народної республіки"

понеділок, 1 травень 2017, 14:10

Мер Конотопа Артем Семенихін стверджує: на заході "Українського вибору" колишня керівниця Держархіву пані Гінзбург роздавала гроші присутнім прямо з величезного рюкзака. Мер Конотопа Артем Семенихін, який власноруч розігнав акцію "Українського вибору",...

Операція "Вісла": Етнічна чистка - так, військовий злочин - напевне, але не геноцид

понеділок, 1 травень 2017, 13:20

Комуністична влада Польщі не погидували назвати депортацію "остаточним віирішенням української проблеми", вживши нацистський евфемізм, що позначав Голокост. Напередодні 70-річчя операції «Вісла» ТСН.ua спільно з Українським інститутом пам'яті опублікув...