Мартиненко у суді: Дороге задоволення

​Спеціалізована антикорупційна прокуратура проситиме суд визначити екс-нардепу Миколі Мартиненку, в якості запобіжного заходу, тримання під вартою на 60 діб, або, як альтернативу, заставу в 300 мільйонів гривень.

"Патріоти України" повідомляють, що колишнього народного депутата Миколу Мартиненка доставили до Солом’янського райсуду Києва. Йому обиратимуть запобіжний захід. Прокуратура проситиме взяти Мартиненка під варту на 60 діб, з альтернативою застави в 300 мільйонів гривень.

Про свою готовність взяти екс-депутата на поруки заявила низка відомих політиків та урядовців. Під судом бачили міністра молоді та спорту Ігоря Жданова, міністро освіти Лілію Гриневич, народних депутатів Павла Пинзеника, Георгія Логвинського, міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Мартиненка затримали за підозрою у розтраті грошей державного підприємства "СхідГЗК". Встановлено, що з 2013 по 2016 рр. група службових осіб комбінату, разом з тими, хто контролював підприємство, в т. ч. й Мартиненко, вчинили розтрату коштів "СхідГЗК", вдавшись до укладення контракту купівлі-продажу уранового концентрату для комбінату через австрійську компанію-посередника STEUERMANN.

"Державне підприємство, яке не мало права оголошувати конкурс на придбання урану, його провело. Виграла австрійська фірма, яка цей уран не видобувала. Гроші були перераховані з ДП в Австрію фірмі, бенефіціарами якої є наші підозрювані", – пояснював керівник антикорупційної прокуратури. Суму збитків, заподіяних державі, оцінюється в $ 17,28 млн.

Мартиненку, загрожує ув'язнення від 8 до 12 років. У цій же справі НАБУ затримало колишнього голову наглядової ради Одеського припортового заводу Сергія Перелому.



Опублікував: Андрій Коваленко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Конотопський мер: Медведчуківці фактично готували створення "Сумської народної республіки"

понеділок, 1 травень 2017, 14:10

Мер Конотопа Артем Семенихін стверджує: на заході "Українського вибору" колишня керівниця Держархіву пані Гінзбург роздавала гроші присутнім прямо з величезного рюкзака. Мер Конотопа Артем Семенихін, який власноруч розігнав акцію "Українського вибору",...

Операція "Вісла": Етнічна чистка - так, військовий злочин - напевне, але не геноцид

понеділок, 1 травень 2017, 13:20

Комуністична влада Польщі не погидували назвати депортацію "остаточним віирішенням української проблеми", вживши нацистський евфемізм, що позначав Голокост. Напередодні 70-річчя операції «Вісла» ТСН.ua спільно з Українським інститутом пам'яті опублікув...