Хто винен, або продовження Мухарського

У пропутінських публіцистів та блогерів часто можна зустріти, що, мовляв, нічого винити виключно Росію та росіян в беззаконних судилищах тридцятих, голодоморах, масових виселеннях.

Адже, на їхню думку, самі українці, білоруси, латиші та інші були неабияк представлені й у більшовицькій керівній обоймі, і – всіляких каральних органах. Такі міркування, на нашу думку, цікаво зіставити з іншими, дуже, до речі, відомими - наприклад, що Росії самій стало би до наснаги упоратися з фашистською Німеччиною, без якихось там українців, й інших татар. Це твердження, що належить відомому політичному діячу сучасності, геть спростовує стару відому істину про перемогу, в якої багато батьків, і поразку – круглу сироту. Виявляється, у Великої Перемоги – один великий російський «Папа», а ось відповідальність за всілякі гидотні вчинки кремлівських вождів, за логікою путінських підспівувачів, треба поділити між усіма народами колишнього СРСР. Хтось знову намагається перекласти провину з хворої голови на здорову.

Така точка зору цілком узгоджується з сумно відомим "Хто винен?". Наші північні сусіди його повторюють, і відразу відповідають - хто, з маніакальною послідовністю. За великим рахунком, це завуальований прояв "комплексу винуватця", бажання уникнути відповідальності, в тому числі й за допомогою розмов про чиюсь відповідальність. Така риса притаманна насамперед крадійкуватим чинушам, які, усвідомллючи свої грішки, намагаються виправдатися за чужий рахунок. Ось вам і відповідь, хто управляє сусідньою країною, з ким бореться Україна. Вони шукають винних на стороні, бо бояться постати перед судом історії.

А в юридичному плані питання відповідальності Росії за злочини СРСР (втім, вже досить і власних) вирішується дуже просто. Згадайте лишень, хто вважається єдиним правонаслідувачем Радянського Союзу. Скільки Росія приклала для цього зусиль? І тут, мабуть, варто згадати інше прислів'я: «Любиш з гіроньки з`їжджати - люби й санчатка тягнути".

...

Опублікував: Андрій Коваленко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Конотопський мер: Медведчуківці фактично готували створення "Сумської народної республіки"

понеділок, 1 травень 2017, 14:10

Мер Конотопа Артем Семенихін стверджує: на заході "Українського вибору" колишня керівниця Держархіву пані Гінзбург роздавала гроші присутнім прямо з величезного рюкзака. Мер Конотопа Артем Семенихін, який власноруч розігнав акцію "Українського вибору",...

Операція "Вісла": Етнічна чистка - так, військовий злочин - напевне, але не геноцид

понеділок, 1 травень 2017, 13:20

Комуністична влада Польщі не погидували назвати депортацію "остаточним віирішенням української проблеми", вживши нацистський евфемізм, що позначав Голокост. Напередодні 70-річчя операції «Вісла» ТСН.ua спільно з Українським інститутом пам'яті опублікув...