Хімічна зброя в Сирії: Путін гарантував, що її не буде

« Саме Путін гарантував у 2013 році знищення усієї хімічної зброї в Сирії в обмін на відмову від американського вторгнення туди", – написав на своїй сторінці у Facebook колишній віце – прем’єр Росії Альфред Кох.

«Патріоти України» звертають увагу, що, як вважає Кох, знищення та вивезення всієї хімічної зброї - насамперед, ініціатива Путіна: "Путін гарантував, що Асад на це погодиться і не буде нічого приховувати і шахраювати. Обама погодився.".

До речі, 11 вересня 2013 року президент РФ опублікував у "Нью Йорк Таймс" статтю, де пропонував міжнародний контроль над повним знищенням хімічної зброї в Сирії.

Четвертого ж квітня нинішнього року Сирійська обсерваторія з прав людини повідомила: деякі жертви бомбардування Хан-Шейхун (провінція Ідліб) мають симптоми, як від застосування хімічної зброї. Кількість жертв газової атаки на це місто становить вже 72 людини. Загинуло, зокрема, 20 дітей і 17 жінок.

А ось представник МЗС РФ Марія Захарова заявила 5 квітня, що відео західних ЗМІ з сюжетами застосування хімічної зброї у провінції Ідліб – постановні. Речники міноборони РФ, взагалі, стверджують, що сирійська авіація завдала удару по території складу, де розташовано цех із виробництва фугасів з отруйними речовинами. П`ятого квітня з ініціативи Великої Британії, США та Франції відбулося екстрене засідання Ради Безпеки ООн з приводу сирійської трагедії. На ньому Україна закликала Радбез перейти до рішучих дій, аби покласти край застосуванню хімічної зброї. Постпред США Ніккі Гейлі попередила: якщо Рада Безпеки ООН не вдасться до колективних дій, Сполучені Штати будуть змушені діяти самостійно.

Опублікував: Андрій Коваленко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Конотопський мер: Медведчуківці фактично готували створення "Сумської народної республіки"

понеділок, 1 травень 2017, 14:10

Мер Конотопа Артем Семенихін стверджує: на заході "Українського вибору" колишня керівниця Держархіву пані Гінзбург роздавала гроші присутнім прямо з величезного рюкзака. Мер Конотопа Артем Семенихін, який власноруч розігнав акцію "Українського вибору",...

Операція "Вісла": Етнічна чистка - так, військовий злочин - напевне, але не геноцид

понеділок, 1 травень 2017, 13:20

Комуністична влада Польщі не погидували назвати депортацію "остаточним віирішенням української проблеми", вживши нацистський евфемізм, що позначав Голокост. Напередодні 70-річчя операції «Вісла» ТСН.ua спільно з Українським інститутом пам'яті опублікув...