"Юбер": Психологічні експерименти з водіями

Компанія Uber провела цікавий експеримент у поведінковій сфері, що дозволяє збільшувати віддачу водіїв.

У березні вище керівництво компанії заявило, що міняє свою корпоративну культуру. Паралельно воно займається негласним експериментом в області поведінкової науки, який дозволить, у кінцевому підсумку, маніпулювати своїми співробітниками, повідомляють"Патріоти України" з посиланням на The New York Times.

Це пошук максимально ефективної системи: балансу між виконанням компанією вимог водіїв, а водіями - своїх обов'язків при мінімальних витратах пасажирів і компанії. Звертаючись до послуг сотень соціологів і фахівців з аналізу даних, Uber проводила експерименти з використанням технологій відеоігор, розробкою специфічних ікон і технікою нематеріального заохочення.Щоб утримати водіїв на дорогах, використовувалась схильність деяких людей до встановлення бажаного рівня доходу. Тільки-но водій намагався вийти з системи, додаток запобігав йому, нагадуючи, що для досягнення поставленої мети йому потрібно виконати ще пару замовлень. Водій отримує наступне замовлення ще до закінчення поточної поїздки. "Ми показуємо водіям райони з підвищеним попитом або мотивуємо їх їздити більше, — говорить прес-секретар Uber Майкл Амадео. — Проте будь-який водій може припинити роботу простим натисненням кнопки. Їхати або не їхати — це на 100% його рішення". Зараз Uber є найбільшим і витонченим гравцем, який стимулює своїх робітників робити все для досягнення корпоративних цілей.

...

...

Опублікував: Андрій Коваленко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Конотопський мер: Медведчуківці фактично готували створення "Сумської народної республіки"

понеділок, 1 травень 2017, 14:10

Мер Конотопа Артем Семенихін стверджує: на заході "Українського вибору" колишня керівниця Держархіву пані Гінзбург роздавала гроші присутнім прямо з величезного рюкзака. Мер Конотопа Артем Семенихін, який власноруч розігнав акцію "Українського вибору",...

Операція "Вісла": Етнічна чистка - так, військовий злочин - напевне, але не геноцид

понеділок, 1 травень 2017, 13:20

Комуністична влада Польщі не погидували назвати депортацію "остаточним віирішенням української проблеми", вживши нацистський евфемізм, що позначав Голокост. Напередодні 70-річчя операції «Вісла» ТСН.ua спільно з Українським інститутом пам'яті опублікув...