Екс - заступник "Держзовнішінформу" підозрюється у масштабній розтраті

НАБУ повідомила про затримання колишнього високопосадовця, на якого впала підозра у спробі привласнення майже 10 млн. грн.

"Патріоти України", посилаючись на прес - службу НАБУ, повідомляють про затримання екс-заступника директора "Держзовнішінформу", який безпідставно перерахував 9,87 млн. грн. на рахунки приватних компаній з ознаками фіктивності. Затриманий підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") та ч.2 ст.366 ("Службове підроблення") Кримінального кодексу.

"За версією слідства, у період з травня 2013 року по лютий 2014 року посадовець, за попередньою змовою з екс-директором цього ж ДП, здійснив безпідставне перерахування 9,87 млн. гривень від "Держзовнішінформу" на рахунки низки приватних компаній з ознаками фіктивності", - йдеться у повідомленні прес-служби. Встановлено, що зазначені приватні підприємства фактично ніяких послуг не надавали, а укладання угод та підписання інших документів зроблено виключно з метою прикриття злочинної діяльності.

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Також встановлюється місце знаходження екс-директора держпідприємства, здійснюється перевірка на причетність до вчинених кримінальних правопорушень інших службових осіб.

Опублікував: Андрій Коваленко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Конотопський мер: Медведчуківці фактично готували створення "Сумської народної республіки"

понеділок, 1 травень 2017, 14:10

Мер Конотопа Артем Семенихін стверджує: на заході "Українського вибору" колишня керівниця Держархіву пані Гінзбург роздавала гроші присутнім прямо з величезного рюкзака. Мер Конотопа Артем Семенихін, який власноруч розігнав акцію "Українського вибору",...

Операція "Вісла": Етнічна чистка - так, військовий злочин - напевне, але не геноцид

понеділок, 1 травень 2017, 13:20

Комуністична влада Польщі не погидували назвати депортацію "остаточним віирішенням української проблеми", вживши нацистський евфемізм, що позначав Голокост. Напередодні 70-річчя операції «Вісла» ТСН.ua спільно з Українським інститутом пам'яті опублікув...