Ех, дороги: Маємо 5 мільярдів на будівництво, 2 - на ямковий ремонт

Без радикального збільшення фінансування ситуація зі станом українських доріг ще довго не зміниться.

Про це заявив керівник Укравтодора Славомир Новак в інтерв'ю 5 каналу, повідомляють "Патріоти України". За його словами, нинішній стан автошляхів - результат хронічного недофінансування.

"Тому ми повинні відверто людям сказати це прямо в очі. Я підтримую відкритий діалог, і треба сказати, ситуація ще довго не виправиться - якщо відверто - ще довго, якщо рівень фінансування буде на тому рівні, що сьогодні... У мене, як керівника Укравтодора, є 5 млрд грн. на будівництво доріг, 5 млрд на всю мережу доріг, плюс, можливо, 2 млрд на ямковий ремонт. Без радикального збільшення фінансування ситуацію не виправимо", - заявив Новак. Раніше Володимир Гройсман повідомив, що Кабмін цього року виділить 30 млрд грн. на ремонт шляхів. Новак раніше казав, що у держбюджеті лише 14 млрд. грн., з яких 7 млрд. підуть на погашення боргів. В Укравтодорі показали плани ремонту доріг на 2017 рік, відзначивши, що нинішнє фінансування дозволяє відремонтувати 727 км., а в разі виділення додаткових коштів - 2 тис. км. А між тим Кабінет міністрів розширив на всю Україну експеримент по фінансовому забезпеченню розвитку автодоріг. У 2016 році п'ять регіонів отримали понад 2 млрд грн. на їх ремонт в рамках експерименту з перенаправлення надпланових митних надходжень. Їхня загальна сума там, де діяв експеримент, склала 2,25 млрд. грн. Загалом за 2016 рік в Україні відремонтували 1% доріг.


Опублікував: Андрій Коваленко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Конотопський мер: Медведчуківці фактично готували створення "Сумської народної республіки"

понеділок, 1 травень 2017, 14:10

Мер Конотопа Артем Семенихін стверджує: на заході "Українського вибору" колишня керівниця Держархіву пані Гінзбург роздавала гроші присутнім прямо з величезного рюкзака. Мер Конотопа Артем Семенихін, який власноруч розігнав акцію "Українського вибору",...

Операція "Вісла": Етнічна чистка - так, військовий злочин - напевне, але не геноцид

понеділок, 1 травень 2017, 13:20

Комуністична влада Польщі не погидували назвати депортацію "остаточним віирішенням української проблеми", вживши нацистський евфемізм, що позначав Голокост. Напередодні 70-річчя операції «Вісла» ТСН.ua спільно з Українським інститутом пам'яті опублікув...