Едуард Портніков: Раб - це образ мислення

Відомий блогер пояснює природу світогляду російського політичного бомонду.


"Патріоти України" звертають увагу на публікацію "Добровільне рабство росіян", автор якої, відомий блогер Едуард Портніков, намагається розібратися у світоглядних особливостях "володарів думок" нинішньої Росії. Він, насамперед, відзначає абсолютно совковий, рабський, провінційний стиль мислення більшості, в т. ч. і молодих представників тамтешнього політбомонду, ілюструючи ось таким прикладом: " Цитую з оригінала.... Називається це "видання" - Російське Агентство Новин... "Ударом по порожніх площах Путін і Трамп відрізали Конгресу США можливість підозрювати президента в проросійській позиції ... яка може привести до імпічменту глави держави. Геніальна многоходовка Дональда і Володимира, тепер будь-який, будь-яка, хто критикуватиме Трампа, стане агентом ФСБ. Хто не скаче з Трампом, той москаль. Нам треба приготуватися до інформаційного прикриття у вигляді заяв, оголошень і окремих істерик у окремих персонажів (соловьйових, сатановських, гозманів, рашкіних, й інших навальних). Жодних наслідків для двосторонніх стосунків Росії і США це мати не буде, окрім позначених вище".

Тепер все стало зрозумілим. От як це було... О 1 p.m. (це коли Путін пробуджується), він підніма слухавку і телефонує Дональду: "Терміново до мене, поки Конгрес спить". У Вашингтоні в цей час 6 a.m. Дональд в одній піжамі, з ковпаком на голові йде до сусідньої кімнати, сідає в ракету, й через 45 хвилин вже цілується з Вовою:

- Вова що робити?! Мені загрожує імпічиент.

- Що робити, що робити? Що б ти без мене робив? Стільки сил я на тебе поклав, скільки грошей витратив ради цієї посади. А ти не справляєшся. - Я стараюся. Але вони зовсім оборзєлі. Не розуміють, що таке безкорислива любов.

- Дональд, давай без сантиментів. Випусти 50-60 ракет по аеродрому, я там залишу пару літаків. Рейтинг твій і підніметься. Я ось будинки у повітря висаджував, на Україну напав заради цього рейтингу, будь йому цур з пеком. А ось коли з рейтингом все буде в порядку, ми з тобою поглянемо, як світ ділити. Зрозумів?

- Вова, ти геній. "

Далі наводяться додаткові приклади міцного вкорінення у інтелектуальному російському середовищі рабскої свідомості та самоприниження перед владою, візантійського штибу. Тож на знамените питання Ігоря Талькова щодо того, як міг у Росії статися 1917 рік (і, додає Е. Портніков, 2017), отого:

Листая старую тетрадь

Расстрелянного генерала,

Я тщетно силился понять,

Как ты могла себя отдать

На растерзание вандалам

" Відповідь ясна. Добровільне рабство набагато огидніше примусового", - підсумовує автор


Опублікував: Андрій Коваленко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Конотопський мер: Медведчуківці фактично готували створення "Сумської народної республіки"

понеділок, 1 травень 2017, 14:10

Мер Конотопа Артем Семенихін стверджує: на заході "Українського вибору" колишня керівниця Держархіву пані Гінзбург роздавала гроші присутнім прямо з величезного рюкзака. Мер Конотопа Артем Семенихін, який власноруч розігнав акцію "Українського вибору",...

Операція "Вісла": Етнічна чистка - так, військовий злочин - напевне, але не геноцид

понеділок, 1 травень 2017, 13:20

Комуністична влада Польщі не погидували назвати депортацію "остаточним віирішенням української проблеми", вживши нацистський евфемізм, що позначав Голокост. Напередодні 70-річчя операції «Вісла» ТСН.ua спільно з Українським інститутом пам'яті опублікув...